Fes una revisió al teu gat a Centre Veterinari El Masnou per cuidar el més important, la seva salut.
Revisió general a gats menors de 7 anys
- Visita: anamnesi, exploració i examen físic
- Analítica bàsica + Fructosamina
- Analítica d’orina
Revisió general a gats a partir de 7 anys
- Visita: anamnesi, exploració i examen físic
- Analítica general felina + Fructosamina
- Analítica de tiroides
- Analítica d’orina
- Medició pressió arterial
Principals patologies greus
Encara que el teu gat no surti de casa i evitis el contagi de malalties, els gats adults i d’edat avançada tenen una major tendència a desenvolupar certes patologies, de les que destaquem hipertiroïdisme, hipertensió i insuficiència renal crònica (ERC). La hipertensió arterial és molt freqüent en aquells gats majors de 7 anys d’edat, amb diagnòstics de patologies greus irreversibles en òrgans diana (fetge, cor, ronyó, ulls i cervell).
Podem prevenir la hipertensión felina?
A aquesta malaltia se l’anomena “assassí silenciós”, perquè tots els símptomes de caràcter greu no es poden apreciar externament. Per aquest motiu, si volem evitar-la, és molt important fer una visita al nostre centre veterinari del Masnou com a mínim un cop l’any. D’altra banda, si el teu gat ja és hipertens, podrem donar-li tractaments específics per evitar les greus conseqüències d’aquesta malaltia.
Com podem saber si el nostre gat és hipertens?
Els principals símptomes d’un gat hipertens poden arribar a ser: hemorràgies nasals, anomalies oculars, convulsions, alteracions en el ronyó, desorientació, fins i tot paràlisi d’extremitats posteriors, totes elles de caràcter greu. El principal problema és que quan aquests símptomes es fan visibles, la malaltia estigui avançada amb conseqüències a vegades irreversibles.
És molt comú la insuficiència renal en gats?
La insuficiència renal crònica pot produir-se en gats de totes les edats, però generalment és més comú a mesura que augmenta l’edat. S’estima que al voltant d’un de cada cinc gats de més de 15 anys presenta insuficiència renal. En general, la insuficiència renal, es dóna fins a tres vegades més en gats que en gossos.
Es pot tractar la insuficiència renal felina?
Alguns casos en què es troba la causa específica, com la infecció bacteriana en ronyons, es pot tractar. Però en la majoria dels casos no és així i, per tant, el tractament se centra en els símptomes. Alguns gats al principi necessitaran fluïdoteràpia intravenosa per corregir la deshidratació (i probablement les anomalies electrolítiques). Un cop estabilitzats, el tractament anirà dirigit a mantenir la funció renal i minimitzar les complicacions de la fallada renal. La insuficiència renal crònica és irreversible però aconseguirem una millora amb un tractament apropiat.
Quins són els símptomes i les complicacions de la fallada renal crònica?
En la majoria dels casos la insuficiència renal crònica és una malaltia de progressió lenta i insidiosa, tot i que en determinats casos els símptomes podrien aparèixer sobtadament. Els símptomes més comuns que trobem en gats afectats són:
- Falta de gana
- Pèrdua de pes
- Deshidratació
- Depressió
- Molta set
- Molta més orina (a causa de la incapacitat de concentrar-la)
- Pelatge espatllat
- Vòmits
- Halitosi
- Úlceres a la boca
- Debilitat…
A mesura que la insuficiència renal va progressant, aquests símptomes tendeixen a empitjorar amb el temps.
La salut del teu gat és el més important. A la nostra clínica veterinària del Masnou cuidem del seu benestar, cuidem el que més t’importa.
Fes click per llegir!
Descobreix més informació en el nostre article: